Personenauto

Bestelauto

Bestelwagen

Bestelbus

Bakwagen

Vrachtauto

Auto’s poetsen is een vak. Wij spreken van re-conditioneren. Alle delen en materialen die op en aan het voertuig zitten, krijgen weer hun oorspronkelijke kleur en conditie. Dat gaat veel verder dan wassen en in de was zetten, wat letterlijk en figuurlijk slechts ‘uiterlijke schijn’ is. Wij reinigen de lak diep. Daarna ondergaat de carrosserie een polijstbehandeling. De lak wordt weer spiegelglad en hoogglanzend. Na het re-conditioneren van de lak is bescherming met een film van wax of een glasharde beschermingslaag essentieel.

 

Ook de kunststofdelen worden door ons diep gereinigd, waar nodig gerepareerd of op kleur gebracht en beschermd. Het re-conditioneren van het interieur betekent dat alle elementen goed worden gereinigd, eventueel met stoom. Als het een lederen interieur betreft, wordt dit materiaal met een specifiek verzorgingsproduct behandeld. Een voertuig dat wij voor u volledig re-conditioneren, ziet er weer uit als nieuw!

Het proces van re-conditioneren begint in onze wasplaats met het verwijderen van los vuil op alle mogelijke plaatsen. Blaadjes en dergelijke verzamelen zich vaak in ruimtes waar ook afwateringskanalen zitten. Deze kunnen verstopt raken, vochtig blijven en schade veroorzaken aan bijvoorbeeld de kachelmotor of ruitenwissermotor. Daarom wordt iedere auto met een hogedrukreiniger schoon gespoten. Hierna wordt de auto gewassen met een ontvettende shampoo, die al het vuil uit de lak haalt. Na het volledig reinigen van de carrosserie wordt de lak met een speciale methode ontdaan van allerlei soorten vervuiling zoals boomhars, vliegen, spinnenpoep, industrievuil etc. Na deze behandeling wordt uw auto gepolijst waardoor zelfs de kleinste krasjes verdwijnen. Ook doffe en verweerde delen worden weer op glans gebracht. Tenslotte wordt het plaatwerk opnieuw voorzien van een waxlaag of een high tech beschermingslaag.

Het interieur wordt allereerst volledig doorgeblazen met lucht en vervolgens met de grootste zorg uitgezogen. Het dashboard, de deurpanelen en alle kunststof elementen worden bij ons grondig gereinigd en niet behandeld met siliconen waardoor ze alleen maar gaan glimmen. De bekleding wordt vanzelfsprekend ook gereinigd. De vloermatten worden met een stoomreiniger boven 100°C grondig schoongespoten waarbij elk zandkorreltje verdwijnt. Dit alles resulteert uiteindelijk in een brandschoon en superfris interieur! Hierna kan – indien gewenst – een geurbehandeling worden toegepast. Ook dieptereiniging van uw bekleding en het verwijderen van vlekken (shamponeren) van uw stoelen of dakhemel vindt u terug in onze behandelpakketten.

Mocht na het reinigen het interieur toch nog een onaangename geur hebben, dan is een ozonbehandeling aan te raden. Met een speciaal apparaat wordt ozon (O3) in uw voertuig geproduceerd. Ozon is een ongevaarlijk gas bestaande uit drie zuurstofatomen. Het bestrijdt nare geuren zoals rooklucht of hondenlucht. Bovendien zet ozon CO2 om in CO3 dat bacteriën doodt. Daarna ruikt uw auto weer volkomen neutraal.

Om de lak weer zijn originele glans en krasvrije uiterlijk te geven, polijsten we uw voertuig. Wij doen dit met roterende en excentrische polijstmachines. Samen met diverse polijstproducten (geen enkele lak is hetzelfde) en deze techniek wordt een maximaal resultaat bereikt. Na het polijsten zal de lak worden voorzien van een waxlaag om deze de juiste bescherming te geven.

Waxoyl is een product en behandeling voor het behoud van de natuurlijke glans en uitstraling van uw lak. Gloednieuwe auto’s krijgen een behandeling met Waxoyl 100+. Gebruikte auto’s worden beschermd met Waxoyl Glaze Gard. De laklaag van uw voertuig krijgt met deze behandeling een hoogglanzend en moeilijk doordringbaar pantser. Hierdoor is de lak beter bestand tegen allerlei schadelijke invloeden van buitenaf, zoals bijvoorbeeld UV-straling, zure regen, modder, strooizout en luchtverontreiniging. De behandeling met Waxoyl voorziet in een lakverzegeling die ervoor zorgt dat het exterieur van uw auto zijn diepe glans behoudt. De behandeling vergt veel kennis en ervaring. Die garanderen wij bij IQ Car Service.